[wlus_laravel_head]
[wlus_navbar]

Algemene Verkoopsvoorwaarden voor gebruik en verkoop van een website of mobiele applicatie

Algemene Voorwaarden voor gebruik en verkoop van een website of mobiele applicatie maken het mogelijk de algemene gebruiksvoorwaarden (AGV) en algemene verkoopsvoorwaarden (AVV) bij een online platform (website, webpagina, applicatie, etc.) samen vast te leggen.

Laatste revisie

06/03/2020

Formaten

Word & PDF

Grootte

8 – 9 pagina’s

Beoordeling


4,5 – 3 stemmen

Hoe werkt het?

Kies een document

Alle documenten zijn opgestel door ervaren specialisten en zijn altijd conform de laatste wetgeving.

Beantwoord de vragen

Als er iets niet duidelijk is kan je steeds de hulp inroepen van onze experts.

Download document

Je kan het document rechtstreeks in word of pdf downloaden. We sturen ook een kopie via email.
Wat zijn Algemene Verkoopsvoorwaarden Webshop voor verkoop van goederen en diensten B2C?
 

Algemene voorwaarden zijn een overeenkomst tussen klant en ondernemer. Ze dienen bij commerciële transacties als contract of om een contract aan te vullen of moduleren. Dit staat een onderneming toe om zo efficiënt en snel mogelijk contracten af te sluiten aangezien er niet steeds nood is een nieuwe overeenkomst aan te maken.

 

Algemene Voorwaarden voor gebruik en verkoop van een website of mobiele applicatie maken het mogelijk de algemene gebruiksvoorwaarden (AGV) en algemene verkoopsvoorwaarden (AVV) bij een online platform (website, webpagina, applicatie, etc.) samen vast te leggen.

 

Er kan een gemeenschappelijk document gebruikt worden voor zowel de AGV's en de AVV's. Dit moet bij websites en applicaties wel altijd aangevuld worden met een privacybeleid, dat alles omtrent de persoonlijke gegevens bepaalt, om aan de regels van de Privacywetgeving te voldoen.

 
 
Wanneer kan je het gebruiken?
 

Algemene gebruiksvoorwaarden (AGV) beschermen en steunen jou als eigenaar of beheerder van je platform door duidelijk te maken hoe jij belangrijke zaken zoals betaling- en levertermijnen ziet, of beperkingen van jouw aansprakelijkheid. Als je online ook nog producten of diensten aanbiedt zullen de algemene verkoopsvoorwaarden (AVV) samen met je AGV’s je algemene voorwaarden vervolledigen.

 
 
Waar dien je zeker op te letten?
 

 

Wees altijd alert in dat je de algemene gebruiksvoorwaarden (AGV) niet verwart met de algemene verkoopsvoorwaarden (AVV). Verder moeten volgende zaken bepaald worden in de algemene verkoopsvoorwaarden:

 

  • Levering en betalingsmethode(n)
  • Terugbetalingsmethode of omwisseling
  • Aansprakelijkheid

 

De AVV’s moeten verstaanbaar en leesbaar zijn. Indien je niet enkel Nederlandstalige klanten hebt is het dus ook aan te raden je AVV’s beschikbaar te maken in bijkomende talen die je doelpubliek beheerst.

 
Hoe gebruik je het document?
 

Zoals reeds vermeld moet de klant de algemene voorwaarden aanvaarden alvorens de factuur te ontvangen. Deze kunnen bijgevolg niet enkel op de factuur vermeld worden. Dit zou immers betekenen dat de klant het contract (de algemene voorwaarden) pas te zien krijgt wanneer deze een factuur ontvangt.

 
 
Verwante documenten
 
- Algemene voorwaarden (voor gebruik en verkoop) van een website of mobiele applicatie
 
- Cookiebeleid
 
- Privacybeleid
 
- Verwerkersovereenkomst
 
- Modelfactuur
 
 
 
 


Waarom kiezen voor Jureca voor jouw documenten

  • Gemakkelijk en juridisch juiste documenten
  • Geen verassingen of te dure facturen.
  • Steeds aangepast aan de laatste stand van de wetgeving.

Vragen? Stel ze hier

Andere namen

Uniforme voorwaarden, algemene bedingen

Land

België (Nederlands)
[wlus_footer]